Grattis på jordgubbsdagen.
Grattis på jordgubbsdagen.

Idag har min älskade make fyllt år.

Och av någon outgrundlig anledning ville han ha en jordgubbsdag.

Så vi klev upp i ottan.

Pappan, Duttan, Generalen och jag.

Utrustade med hinkar och gummistövlar.

Och iväg till de vida jordgubbsfälten.

Generalen kommenderade halt och pekade ut våra tilldelade rader med hela armen.

Vi plockade två hinkar fulla och tog en och annan till frukost.

Det får man.

   
 
   
 
10 kilo skulle vi ha hade pappan bestämt, 5 i varje hink.
Och dessa ca 20 liter skulle ätas idag.

Duttan Inhandlade kalasmat i gårdsbutiken till Pelleplutten.

   
 
Väl hemma inkallades specialstyrkan i form av Köksmästaren.

Pappan och Köksmästaren har i flera dagar diskuterat huruvida en meny kunde vara görbar där alla rätter innehåller just jordgubbar.

Köksmästaren tar sådana uppdrag på största allvar.

Pappan gillar som ni vet mest korv stroganoff.

Där stod vi då, jag och Köksmästaren med 20 liter jordgubbar och en massa inhandlade ingredienser.

Och slugt nog drog övriga iväg på trädklättringsäventyr.

Pappan, Korallen, Snillet, Generalen, Linnsan, Juristen, Elektrikern och Rothis.

Linnsan in the lead så klart.

Som tog sig igenom grön, blå och nästan hela röda banan.

Dinglade 18 meter över marken med störtkruka och séle, åkte linbana och kastade sig med lianer ut i nät.

Fantastiskt.

Snillet promenerade oväntat rakt igenom alla tre banor och vann.

Han var lika överraskande som vanligt och lyckades till och med klå Korallen.

Alla var jättemodiga. Till och med min höjdrädde man tog sig igen en bana.

Visserligen den lilla, men ändå.

   
    
   
Nåväl, tillbaks, från trädgubbarna till jordgubbarna.

15 litet sköljde och rensade jag.

Sen ville jag inte mer.

Och hör och häpna, 15 liter användes.

Resten 5 donerade vi bort.

Köksmästaren tillagade en fantastisk meny i bästa Heston anda.

Jag fick agera sous chef.

Laxrulle med färskost och jordgubbsfyllning.  Med balsamicogubbar, syltad rödlök, svart salt, basilika och jordgubbsskum.

Kycklingspett med jordgubbsglaze, hickorypotatis, vitlökspotatis, salsa med nektarin jordgubbar chili lime basilika och rödlök.

Det var så sjukt gott.

Och vackert trots lite regnskurar här och där.

  
   
    
    
 
Det var så gott att det blev väldigt svårt att inta jordgubbsbåtarna alla fick.

  
  
Jag fick ge upp.

Det gick bara inte.

Vi satt och tittade på varandra, jag och asken.

Men den vann.

Till Linnsans stora glädje eftersom jag tvingat övriga att äta upp alla kärleksfullt plockade och ömt rensade gubbar.

Pappans tanke med denna dag var att det skulle finnas jordgubbar i överflöd.

Det funkade.

Jag vill inte ha mer gubbar i år.

Pappan har gratulerats och firats hjärtligt.

Köksmästaren har uppfunnit nya rätter.

Folk har med dödsförakt kastat sig mellan höga träd.

Och jag kommer inte längta efter jordgubbar på väldigt väldigt länge.

Kanske kanske nästa sommar.
.

0 comments

The comments are closed